Les tecnologies han accelerat els canvis en les empreses i han fet imprescindible diversificar i disposar d’una bona estratègia de R+D+i, fins i tot a la construcció.
Arnó compta amb diferents projectes d’innovació focalitzats principalment en el desenvolupament de tractaments o aplicacions asfàltiques més respectuoses amb el medi ambient i més duradores. A més, Arnó està involucrada en el projecte europeu Horitzó 2020, “SLIM” de mineria sostenible juntament amb altres 13 socis, empreses i universitats europees.
Des dels començaments, Arnó ha crescut amb aquest ADN emprenedor i una gran passió per la terra. D’allò han sorgit un conjunt d’empreses de diferents sectors que constitueixen Arnó com a grup: construcció, concessions, multiserveis, i també sector vitivinícola i fitness.
La immersió d’Arnó en el negoci del vi va sorgir de forma molt natural. Quan es van donar per conclosos els treballs a la gravera Núria, Arnó va realitzar un projecte de recuperació del terreny, tornant-li la vida a aquesta terra amb un altre ús: aprofitant la situació i qualitats de l’espai per a crear una vinya i profunditzar en una relació molt propera amb la natura. Aquest projecte va rebre el primer premi al desenvolupament sostenible de la Federació d’Àrids i el primer premi UPEG a Brussel·les per la seva contribució econòmica a la societat. La vinya Lagravera es conrea seguint els preceptes de la biodinàmica on preval el màxim respecte per la naturalesa, que és la que marca els temps, i entre d’altres coses, en fa ús d’ovelles per al control de les males herbes o d’infusions de plantes per a control de plagues. Ara són els vins nascuts entre aquestes pedres, com ara els Ónra (negres o blancs), els que reben diversos premis i reconeixements.
La relació d’Arnó amb el fitness prové d’un projecte constructiu que va anar més enllà de la construcció de les instal·lacions esportives del gimnàs Ekke.
Ekke significa “un mateix”, perquè si et sents bé amb tu mateix també estaràs bé amb els altres, la qual cosa encaixa molt bé amb la filosofia d‘Arnó. La instal·lació té una superfície de 8.000 m2 repartits en una gran sala de fitness de 2.000 m2, piscines climatitzades i exterior, pistes de pàdel, camp de futbol, cafeteria i restaurant, centre d’estètica, ludoteca, circuit termal i zona d’aparcament. L’Ekke és un centre referent dins del sector pels alts índex de fidelització.
Arnó està molt implicada amb la cura de la salut i l’esport. De fet, Jaume Arnó va crear la Fundació Renal Jaume Arnó per tal de millorar el coneixement de les malalties renals, fomentar la donació d’òrgans, col·laborar amb la investigació científica i donar suport als pacients i familiars. Totes les empreses del grup col·laboren activament en els diferents projectes que la Fundació porta a terme. Un d’aquest és “El Bus de la Salut” que recorre la província de Lleida realitzant proves de prevenció de malaltia arterial i renal. Des de 2015 ja ha atès més de 5.700 persones prevenint futures malalties arterials a un 67% de persones amb factors de risc. Un altre és Transplant Bike, una cursa en bicicleta per al foment de l’esport en persones trasplantades. S’han celebrat dues edicions amb tres curses (Alfarràs 2016, Bilbao 2017 i Almenar 2017) amb una participació de prop de 700 persones de les quals més de 150, trasplantades.
A dia d’avui, Arnó ha format un equip amb una activitat molt diversificada que treballa amb un model de gestió compatible amb el desenvolupament econòmic de totes les companyies del grup, amb la integració de les preocupacions mediambientals, la qualitat en totes les àrees de negoci, la seguretat de l’equip humà i el compromís envers la societat.
Publicat a l’Especial 35 aniversari del diari Segre (2017)