Avui, al Mining and Minerals Hall, a Sevilla, es realitzaran les presentacions dels nostres dos projectes de R + D + I, Superbit i Slim.
El Mining and Minerals Hall és la trobada mundial de referència de la mineria que organitza ponències de més de 60 experts per abordar els temes punters del sector. Aquesta és la seva tercera edició, que ha anat consolidant-se i creixent en nombre d’experts, expositors i visitants des de la primera trobada.
En aquesta ocasió, Jorge Ortiz, el nostre responsable de R+D+i de la divisió d’asfalt, farà una xerrada sobre “Beurada de calç en els regs d’adherència, la seva aplicació i casos pràctics”, dins de les Jornades Cominroc al seminari tècnic 3, titulat: “Rodant cap a l’economia circular: la utilització de la calç en les fases d’un projecte”. El seminari tindrà lloc a partir de les 15: 30h a la Sala Shell del Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla.
Aquesta xerrada, pren la referència del projecte d’R+D+i desenvolupat per Arnó i que dirigeix el mateix Jorge Ortiz, Superbit. La recerca analitza l’aplicació de calç entre capes d’adherència per millorar l’adherència i la durabilitat. La solució ja s’ha aplicat en diferents trams de l’A2, a Plasencia, a Tarragona o a Lleida, a més de les aplicacions en trams de prova, amb el que ja es té un important bagatge per oferir resultats i casos d’èxit.
Aproximadament a la mateixa hora, 16: 00h, a la Sala ROYSE, dins del programa del MMH, al Seminari Tècnic 6A, titulat: “R+D+i en projectes miners. Un salt al futur”, José Ángel Sanchidrián, professor de l’ETS Enginyers de Mines i Energies de Madrid, i Celso Amor, enginyer de mines en Minera d’Órgiva, tots dos membres del projecte SLIM, del qual Benito Arnó també forma part, presentaran aquest projecte, “Projecte SLIM. Foment d’una mineria econòmica i mediambientalment sostenible “.
SLIM és un projecte de recerca i desenvolupament que involucra 13 socis de diferents països Europeus, universitats, empreses i pedreres, l’objectiu és desenvolupar una solució amb l’ús de la tecnologia per reduir l’impacte de l’activitat extractiva.
El projecte ha rebut fons del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.
El congrés que se celebra a Sevilla aquests dies aconsegueix reunir tots els representants del sector i ofereix un programa centrat en innovació i sostenibilitat, àrees en què la mineria, els àrids i sectors associats com l’asfalt estan treballant des de fa temps.
Ens veiem al #MMHSeville.